El projecte de club – CTT Borges

El projecte de club

El Projecte de Club

L’àrea de desenvolupament del CTT Borges ha treballat en les últimes temporades en un projecte interdisciplinari, amb l’objectiu de donar a conèixer i fomentar el nostre esport en diferents àmbits d’actuació. La idiosincràsia del nostre club és valorar amb la importància que es mereix cada àrea o eix d’actuació, entenent l’èxit com una suma de tots els àmbits. Tot seguit resumirem el nostre projecte, el qual està format per TRES EIXOS d’actuació. Els següents eixos són dependents un de l’altre i la suma de tots ells donen com a resultat les diferents tasques del nostre club.

1. EIX DE LA COMPETICIÓ:

Actualment en les instal·lacions del club, entrenen 65 socis jugadors de forma diària.

Els entrenaments són dirigits per un grup d’entrenadors titulats i especialitzats, en el primer equip i l’esport base. Aquests jugadors competeixen en diferents equips en totes les categories del tennis taula espanyol/català/lleidatà cada setmana. En aquest eix dividirem:

1.A EQUIP PROFESSIONAL:

Gràcies als èxits del primer equip, el nom de Les Borges Blanques i la nostra comarca ha passejat arreu d’Europa, competint de tu a tu amb diferents capitals europees.

El ressò en tota classe de mitjans de comunicació de forma periòdica fa que el CTT Borges sigui conegut arreu del territori on competeix.

A més el Pavelló Francesc Macià és el camp on assisteixen més espectadors en tota la primera divisió de tennis taula (aforament màxim de més de mil persones el dia de les semifinals de la lliga europea contra el Victòria de Moscou).

1.B EQUIPS DE BASE/SÈNIORS/VETERANS:

Durant tota la setmana hi ha una activitat frenètica dins les instal·lacions del CTT Borges. Hi ha entrenaments dirigits de dilluns a divendres i competició federada dissabte i diumenge.

En aquesta temporada, competeixen 14 equips en totes les categories possibles del tennis taula estatal.

Des de jugadors i jugadores de categoria benjamí fins a veterans, tots han portat el nom del Club, de la comarca i de la província per arreu del territori català i espanyol, competint amb excel·lents resultats.

2. EIX DEL LLEURE:

El club compta amb una massa social i amb una popularitat significativa dins la comarca i província. Quasi la totalitat de la població ha assistit a algun partit de tennis taula o l’ha practicat algun any a l’escola o ha participat en algun torneig popular.

2.1 SOCIS COL·LABORADORS:

Actualment són 310 socis col·laboradors que assisteixen als partits del primer equip cada dissabte i/o fan ús de les instal·lacions del club cada divendres. El divendres s’ha instaurat com el dia del soci col·laborador amb un èxit d’assistència constant.

2.2 PROGRAMA “EL TENNIS TAULA VA A L’ESCOLA”:

Projecte conjunt amb el Consell Català de l’Esport que té dos vessants; esportiva i pedagògica. Els entrenadors del CTT Borges es desplacen a nombrosos centres de primària i secundària (142 jugadors en total a juny del 2010) de tota la província per ensenyar l’esport del tennis taula i els seus valors.

2.3 FOMENT DEL TENNIS TAULA AMB EXHIBICIONS/CAMPIONATS:

De forma periòdica el CTT Borges organitza exhibicions amb membres del primer equip i diferents torneigs escolars o d’empreses a les seves instal·lacions, amb l’objectiu d’acostar encara més el nostre esport a tota la comarca i província.

3. EIX SOCIAL:

Tal com s’ha comentat en punts anteriors, les característiques d’aquest esport fan que sigui idoni perquè tingui un component social i integrador.

Des del CTT Borges s’han engegat diverses actuacions, enfocades a ensenyar i donar a conèixer el tennis taula en aquest àmbit.

3.1 ENTRENAMENTS A DIFERENTS CENTRES DE DISCAPACITATS:

Els entrenadors del CTT Borges ensenyen l’esport de forma setmanal en diversos centres de la província. Actualment tenim 48 jugadors amb diferents discapacitats assistint a classes de tennis taula.

3.2 ORGANITZACIÓ I FOMENT DEL TENNIS TAULA DES DEL PUNT DE VISTA SOCIAL:

S’han cedit les instal·lacions del club per organitzar diferents torneigs en el món de la discapacitat física i psíquica. Aquesta temporada, el CTT Borges ha organitzat el Campionat de Catalunya de Tennis Taula Adaptat de totes les classes i categories.

A més, des del club s’han engegat diferents campionats i exhibicions en centres penitenciaris de la província.

PROJECTE CTTB TRES EIXOS D’ACTUACIÓ CTT BORGES

L’evolució del CTT Borges en l’Eix de Competició

Durant les últimes temporades, la filosofia del treball constant i ben planificat, ha donat el seu fruit.

Hem intentat donar a conèixer el tennis taula des d’un àmbit del lleure i de la competició, on l’usuari ha decidit sempre el nivell d’implicació i de participació.

Cada temporada, gràcies a l’esforç i dedicació de moltes persones, hem augmentat el nombre d’equips, nombre d’usuaris, nivell dels nostres jugadors i de resultats.

Tots aquests èxits s’han anat aconseguint temporada rere temporada de forma gradual, amb la implicació i esforç de tota la massa social del club:

  • els jugadors de totes les categories de promoció han entrenat amb il·lusió i sacrifici per superar-se cada temporada.
  • els entrenadors s’han fet seu aquest projecte esportiu i han volgut ensenyar i educar de la millor forma possible.
  • els directius del club s’han esforçat a obtenir recursos, planificar viatges i sobretot en donar suport explícit a l’esport base i de promoció.
  • els pares dels joves jugadors han fet créixer encara més la massa social, implicant-se en els desplaçaments, assistint de públic als partits o als entrenaments com un jugador més.
  • els jugadors professionals del primer equip, han donat exemple amb la seva professionalitat als més joves, de com i què s’ha d’entrenar per a millorar el nivell de joc d’un jove esportista.

Les persones del CTT Borges que hem tingut el plaer de ser partícips d’aquesta evolució durant aquests últims anys, estem orgullosos de formar part d’un club on té cabuda tota mena de persones i objectius.

Creixement Esportiu: quantitat i qualitat, l’objectiu

Quan el primer equip del CTT Borges va ascendir a Superdivisió l’any 2005, l’equip humà del CTTB va tenir clar els seus objectius:

– consolidar l’equip a Superdivisió com a referència i ressò mediàtic.

– invertir en esport base i equips sèniors amb jugadors locals.

– créixer en massa social.

– donar un servei social i de qualitat, amb un organigrama de club i d’entrenaments, estructurat i planificat.

Tot seguit s’explicarà l’evolució esportiva en nombre d’equips i nivell de categories, fins a arribar a la temporada actual on el CTT Borges està representat en totes les categories estatals, nacionals i provincials del tennis taula.

És un orgull per a nosaltres aconseguir aquesta fita. Actualment som l’únic club català que té representació en totes les categories estatals, amb el plus afegit que la majoria de jugadors són lleidatans i formats en els entrenaments del club. A escala espanyola, compartim l’honor amb el totpoderós CajaGranada, com els dos únics clubs masculins de tennis taula amb l’escala d’equips completa.

Estat Actual del Projecte dels Tres Eixos del CTT Borges

CTT BORGES TEMPORADA 2014-2015

Estat d’usuaris a novembre del 2014:

Socis Jugadors Federats: 89

Socis Col·laboradors: 526

Jugadors Escolars: 53

Jugadors amb Discapacitat: 35

EIX DE LA COMPETICIÓ

Escala de Categories Sèniors:

Superdivisió CTT Borges (1r equip)

1a Nacional CTT Borges (2n equip)

2a Nacional CTT Borges (3)

Preferent CTT Borges (4)

1a Provincial CTT Borges (5)

2a Provincial CTT Borges A (6)

Categories Base /Veterans:

CTT Borges A (7)

CTT Borges B (8)

CTT Borges C (9)

CTT Borges D (10)

CTT Borges E (11)

Veterans CTT Borges (12)

EIX DEL LLEURE

Programa “El tennis taula va a l’escola”:

6 centres de Primària i Secundària

EIX SOCIAL

Entrenaments a persones amb discapacitat:

Aspid, Acudam, Apromi

Copyright © 2021 CTT Borges