El CTT Borges, guanyador del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any 2015 – CTT Les Borges
24 d'Agost de 2016

El CTT Borges, guanyador del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any 2015

El jurat del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any 2015, reunit aquest dimarts al vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de les Borges va decidir atorgar el guardó al Club Tennis Taula Borges. La candidatura havia estat presentada per diverses entitats de la població, com són: Colla sardanista Brut Natura, Associació de veïns Grup Borges, Revista Terrall, Grup Vivall, Associació Amics del Terrall, i Associació Grums.

Els membres del jurat integrat per l’alcalde, quatre regidors, els presidents de les dues cooperatives de les Borges, el president de l‘Associació de la Gent Gran, un representant de la revista Terrall i l’anterior premiada, Anna Rufié, van decidir, per unanimitat dels 10 membres, reconèixer la tasca del Club Tennis Taula Borges, que durant l’any 2015 va celebrar el seu 25 aniversari.

Els mèrits valorats al guanyador
El club tennis taula Borges va néixer l’any 1990. Al cap de dos anys participava en les lligues provincials federades amb un equip sènior i un equip cadet. Al finalitzar la temporada 2002-2003 va aconseguir l’ascens a la 1a Divisió estatal i durant la temporada 2005-2006, va ascendir a la Súper Divisió, màxima categoria espanyola.

Els èxits més grans aconseguits pel club han estat la temporada 2010-2011, aconseguint el títol de campió de la Súper Divisió estatal, el subcampionat de la Copa del Rei i el títol de campió de Catalunya absolut. I finalment, l’any 2013, la Copa del Rei. També han estat sots-campions d’Espanya en la darrera temporada.

Com a conseqüència dels èxits aconseguits, l’any 2011, l’aleshores president Artur Mas va rebre una delegació del Club i es va comprometre a promoure la construcció del Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Terres de Lleida a les Borges Blanques, la qual cosa es va realitzar en el transcurs de l’any 2013. Per altra banda, el Club Tennis Taula Borges està portant a terme una tasca social molt significativa, ja que treballa en diverses escoles d’educació primària i secundària i en 5 centres de disminuïts psíquics i físics.

La resta de candidatures presentades van ser la del Pare Joan Botam, impulsada per l’Ateneu Popular Garriguenc, i qui té, entre altres mèrits el fet d’haver estat el fundador del Centre Ecumènic de Catalunya i president de la Unió de Religiosos de Catalunya; i la de Pere Giné Alsinet, presentada per l’Associació de Campaners i per l’Aula d’Extensió Universitària de les Garrigues, per ser l’impulsor de l’Escola de Campaners de les Borges, i de l’Associació de Pessebristes de les Borges, entre altres mèrits.

El guardó s’entregarà juntament amb el del Garriguenc de l’any 2015, al Centre Cívic de les Borges Blanques, el dissabte 3 de setembre a la tarda, just abans del pregó i de la 34a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs que es duran a terme en el marc dels actes de la Festa Major 2016.

Jurat premi Olivera d'Or

Copyright © CTT Borges