Francesc Solans del CTT Borges participa al mundial de Veterans – CTT Les Borges
25 de Maig de 2016

Francesc Solans del CTT Borges participa al mundial de Veterans

Des del passat dilluns dia 23 de maig s’està disputant a Alacant-Elx el campionat del món de veterans, el qual durarà fins el proper diumenge 29.

Aquesta edició va estar precedida per la que es va fer fa dos anys a Nova Zelanda. Un majúscul esdeveniment per un esport encara minoritari a casa nostra. Amb xifres es podria resumir de la següent manera.

Hi competeixen 4606 jugadors majors de 40 anys entre els quals en destaca un de 96 anys, veterà dins dels veterans. Els acompanyen 2568 seguidors/familiars. Sumats tots els participants, l’esdeveniment està reunint més de 8000 persones.

L’impacte econòmic que s’estima per les ciutats organitzadores està al voltant dels 16 milions d’euros. Hi ha jugadors inscrits de 80 països diferents. Per ordre, les federacions amb més jugadors participants són la d’Alemanya amb 950, França, Espanya, Japó, Anglaterra, Suècia, Xina i Rússia. La superfície que ocupen les 165 taules de joc és de 6600 m2 que equivaldria al camp Nou ple de taules de tennis taula. Cal sumar-hi les 60 taules d’entrenament amb una superfície equivalent de 2400 m2.  Dades gegantines que contextualitzen com d’important és aquest esport a nivell mundial. Dir que el tennis taula és dels esport més practicats i amb més llicències a nivell mundial.

Entre aquesta munió de dades i números hi ha noms i cognoms. De les terres lleidatanes sis jugadors hi estan participant. En Ramon Rosell i Joan Barberà de l’Impuls TT, en Josep Monforte i el Carles Margalida del CTT Pont de Suert, el Francesc Fontanet del CTT Vilanovenc i també el Francesc Solans del CTT Borges, en serien els representants lleidatans. Aquests jugadors estan vivint un esdeveniment que està a l’abast de pocs esportistes.

Francesc Solans del CTT Borges ha quedat en tercera posició de grup enfrontant-se amb jugadors de Kosovo , Noruega i Alemania i  degut a un triple empat, i per diferència de sets guanyats i perduts, ha estat relegat a la tercera posició.

Francesc Solans , juntament amb els altres jugadors prendrà part demà dijous al quadre de consolació. Amb excepció de Ramon Rosell, que quedant primer de grup i Carles Margalida quedant segon de grup han accedit a la següent ronda del quadre principal.

Francesc Fontanet i Francesc Solans

En la fotografia Francesc Fontanet i Francesc Solans davant el cartell que presideix la sala de joc, lluint la samarreta oficial de l’esdeveniment.

Sala entrenament

165 taules

Copyright © CTT Borges