PROGRAMA D’ENTRENAMENTS AL CENTRE DE TECNIFICACIÓ DE LES BORGES BLANQUES – CTT Les Borges
17 d'Octubre de 2014

PROGRAMA D’ENTRENAMENTS AL CENTRE DE TECNIFICACIÓ DE LES BORGES BLANQUES

Arran de les fantàstiques instal·lacions que, després de molts esforços, tenim l’avinentesa de gaudir i, aprofitant la magnífica fornada d’entrenadors de primer i segon nivell que tenim en aquests moments a la nostra demarcació, la Representació Territorial a Lleida (RTL) de la Federació Catalana de Tennis de Taula (FCTT) ha endegat, entre d’altres, dos  programes d’entrenaments dirigits a nois i noies de tota la província i d’edats compreses entre els 7 i els 15 anys per tal que aprofundeixin en el seu coneixement i la pràctica del tennis taula.

Així, estudiant amb molta cura els compromisos que aquests nens i nenes puguin tenir a causa de les diferents competicions d’àmbit nacional i estatal, s’ha elaborat un calendari a través del qual s’han planificat, per als nois, dos entrenaments i una competició mensual que es duran a terme durant els mesos d’octubre a maig, els dissabtes al matí, de les 9.00 a les 13.00 hores.

Els entrenaments seran tutelats per un equip d’entrenadors coordinat pel director del Centre de Tecnificació de les Borges Blanques, en Jose Luis Andrade, i format, també, pels següents entrenadors: Albert Soler, Loredana Raduta, Manel Martínez i Àlex Carrera. Per tal que aprofitin al màxim aquests entrenaments s’ha determinat que hi hagi una ràtio mínima de dos entrenadors per cada vuit jugadors.

En el cas de les nenes, per tal de facilitar i adaptar el programa d’entrenaments als seus múltiples compromisos esportius, s’ha optat per un sistema diferent: es concentraran al Centre de Tecnificació en dates puntuals tenint molt presents els calendaris de competicions de la Federació Catalana de Tennis Taula i de la Real Federación Española de Tenis de Mesa; i l’Òscar Vilanova en serà l’entrenador principal.

Com s’ha dit, hi haurà una competició mensual. Però no totes les competicions de cada mes tindran el mateix format, sinó que s’estructuraran de tres maneres diferents: dues de caire individual i una tercera per equips. De les individuals, en unes els nens estaran distribuïts en funció de la seva edat i en les altres, segons el seu nivell esportiu; les nenes competiran entre si sense diferenciar edats ni nivells per tal de poder formar un grup més compacte. La competició per equips no serà altra que la Copa Provincial, de modalitat mixta, i que es disputarà en tres jornades dobles (dos encontres per jornada) amb els sistemes de Copa Davis (dos partits d’individuals + dobles + dos partits individuals) i suís (a cada ronda s’assignen als equips aquells opositors que tinguin la mateixa puntuació que ells o la més similar possible).

Amb tot això es pretén optimitzar al màxim els recursos que tenim a l’abast, millorar tant com sigui possible el nivell de tots aquests nens i nenes i que aconsegueixin així resultats meritoris als campionats d’àmbit nacional i estatal. Volem formar futurs campions, volem que aquests nens i nenes puguin arribar a competir en els nostres equips a les màximes categories sense oblidar en cap moment els valors de respecte al rival, esforç, capacitat de sacrifici i esperit de superació ni, per altra banda, els grans avantatges físics i de psicomotricitat que ens aporta, a tots, grans i petits, el tennis taula.

Copyright © CTT Borges